Start de film

Toonaangevend in weidelijke grofwildcursussen

Toonaangevend in weidelijke grofwildcursussen

Praktijktraining Grofwild

Theorie op basis van cursusplanning van de Stichting Jachtopleidingen Nederland; Er zullen 3 theorie avonden gepland worden en een praktijkdag (schietbaan) met examen. Onderwerpen die onder andere tijdens de theorieavonden worden behandeld: wapenveiligheid, wapens en munitie, ballistiek, richtkijkers, gedrag vóór, tijdens en ná de aanzitjacht, aanspreken van het wild aan de hand een diapresentatie, sporen lezen, Pirschzeichen, jachttechnieken, organisatie van een nazoek, bergen van wild, tradities en gebruiken, etc. Prijs €250,- Kijk voor alle informatie op http://www.jachtopleiding.com/index.php/grofwildcursus

Praktijk; Schietbaansessie. Tijdens de schietbaansessie zullen de wapens correct worden ingeschoten (of gecontroleerd daarop), verschillende schiethoudingen worden beoefend en zal er getraind worden op het afgeven van een vangschot. 

Praktijk gedeelte in Duitsland;
Deel 1; schietbaan, aanspreken zwartwild in de praktijk en bezoek Schietbioscoop (1 zaterdag in Nederland, bejagen van grofwild stilstaand of langzaam doorwisselend).
​Deel 2. Dan volgen de praktijkdagen: 4 dagen aanzitjacht in Duitsland. Deze praktijkdagen  beginnen met een bezoek aan een wildpark, gelegen naast het jachtterrein. Hier kunnen dan de verschillende wildsoorten goed aangesproken worden. Naast het daadwerkelijk jagen zullen tijdens deze 4 dagen de volgende onderwerpen in de praktijk worden behandeld; ontweiden van het wild, sporen lezen, de aanzitjacht op zich met name gedrag op de hoogzit, bezoeken inrichtingen in het jachtveld, sporen lezen (Pirschzeichen), en indien de mogelijkheid zich aanbiedt, een nazoek met een zweethond in de praktijk. In de cursusprijs zijn ook inbegrepen; Duitse Jachtakte (14 dagen), verblijf van 4 nachten inclusief ontbijt in het plaatselijke hotel, afschot van niet trofee dragend wild. Belangrijke bestanddelen van de cursus zijn; weidelijkheid in al zijn facetten, traditiegetrouw zonder vast te zitten in onnodige oude gebruiken en een gezellige open sfeer tijden de gehele cursus en daarna.

​Cursusdata volgen in februari 2018.

Interesse? Klik hier!